duntelco1
مشاوره تحصيلي

انتخاب رشته صنايع غذايي يكي از گزينه‌هاي پيش روي داوطلبان كنكور تجربي است. انتخاب رشته يكي از مهم‌‌ترين تصميم‌هاي افراد در زندگي‌شان است چراكه تحصيل در دانشگاه حداقل چهار سال طول مي‌كشد و پس از آن مسير زندگي شغلي را مشخص مي‌كند. چه بسيار افرادي كه به دليل انتخاب اشتباه مدت زيادي يك مسير را رفته‌اند و از آن پشيمان شده‌اند. در هنگام انتخاب رشته بهتر است با متخصصان اين حوزه مشورت نماييد تا به شما كمك كنند تمام جوانب را بسنجيد و بهترين انتخاب را با توجه به توانايي‌هاي خود داشته باشيد. براي كسب اطلاع از انتخاب رشته مهندسي صنايع غذايي اين مطلب را تا انتها مطالعه نماييد و يا با مشاوران مجموعه دانتل كو تماس بگيريد.

 منبع: معرفي و انتخاب رشته صنايع غذايي

معرفي رشته مهندسي صنايع غذايي

مهندسي صنايع غذايي يكي از رشته‌هاي زير مجموعه كنكور تجربي و علم پزشكي است. هدف نهايي اين رشته اطمينان از امنيت و سالم بودن مواد غذايي است. دانشجويان در طول دوران تحصيل خود در رابطه با توليد مواد غذايي، بسته‌بندي و نگهداري از آن‌ها آموزش مي‌بينند. با استفاده از علم مهندسي صنايع غذايي مي‌توان كيفيت مواد غذايي را افزايش داد و طول مدت سالم ماندن غذاها را طولاني‌تر كرد. انتخاب رشته مهندسي صنايع غذايي 4 سال طول مي‌كشد و دانشجويان در اين مدت موظف به گذراندن 140 واحد درسي هستند 

انتخاب رشته صنايع غذايي

پس از اعلام نتايج اوليه كنكور سراسري دانشجوياني كه موفق به كسب رتبه قابل قبول شده‌اند و مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه‌هاي سراسري هستند، مي‌توانند با مراجعه به سايت سنجش و دانلود دفترچه انتخاب رشته تجربي نسبت به انتخاب رشته مهندسي صنايع غذايي اقدام نمايند. متقاضيان انتخاب رشته صنايع غذايي در دانشگاه آزاد بايد از طريق سايت سنجش و پذيرش دانشگاه آزاد اقدام نمايند. در هنگام انتخاب رشته به اين نكته توجه داشته باشيد كه دانشگاه‌هاي آزاد و پرديس خودگردان شهريه پرداز هستند.

ظرفيت رشته صنايع غذايي

يكي از سوالات مهم داوطلبان كنكور تجربي در هنگام انتخاب رشته صنايع غذايي در رابطه با ظرفيت رشته مهندسي صنايع غذايي است. اطلاع از ظرفيت دانشگاه‌ها به داوطلبان كمك مي‌كند تا آگاهي نسبي از وضعيت خود داشته باشند و در هنگام چينش كدرشته محل‌ها دقت بيشتري نشان دهند. تمامي ظرفيت‌هاي رشته صنايع غذايي در دفترچه انتخاب رشته آورده شده است. به منظور سهولت كار براي شما عزيزان برخي از ظرفيت‌ها را در جدول زير آورده‌ايم.

رشته دوره دانشگاه ظرفيت
علوم صنايع غذايي روزانه با آزمون دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي – تهران ۴0
علوم صنايع غذايي با آزمون پرديس خودگردان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي – تهران ۱۶
علوم صنايع غذايي روزانه با آزمون دانشگاه علوم پزشكي تبريز ۲۰
علوم صنايع غذايي روزانه با آزمون دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه ۲۰
علوم صنايع غذايي با آزمون پرديس خودگردان دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه ۴
علوم صنايع غذايي روزانه با آزمون دانشكده علوم پزشكي نيشابور ۲۰
علوم صنايع غذايي روزانه با آزمون دانشگاه علوم پزشكي سمنان ۲۰

 

 

‌رتبه قبولي رشته صنايع غذايي

داوطلبان پيش از انتخاب رشته صنايع غذايي بايد از آخرين رتبه هاي قبولي در سال هاي گذشته اطلاع داشته باشند. در مقالات زير آخرين رتبه قبولي در دو سال گذشته در دانشگاه هاي سراسري و دانشگاه آزاد را قرار داده ايم. داوطلبان گرامي براي مشاهد آخرين رتبه هاي قبولي بر روي لينك هاي زير كليك كنيد.

براي اطلاع از آخرين رتبه قبولي تمامي رشته ها كنكور سراسري بر روي مقاله زير كلي كنيد.

مزايا و معايب صنايع غذايي

آگاهي از مزايا و معايب در هنگام انتخاب رشته صنايع غذايي مي‌تواند بسيار كمك كننده باشد. مهم‌ترين مزيت اين رشته مربوط به بازار كار و آينده شغلي است؛ مهندسي صنايع غذايي از بازار كار خوبي برخوردار است و فارغ التحصيلان امكان پيشرفت زيادي خواهند داشت. از معايب اين رشته نيز مي‌توان به شرايط كاري اشاره كرد. مهندسان صنايع غذايي بايستي در كارخانه‌ها و در سروصداي بسيار زياد فعاليت كنند.

 

توانايي هاي لازم براي موفقيت در رشته صنايع غذايي

براي موفقيت در رشته صنايع غذايي مانند ساير رشته‌ها بايد توانايي‌هايي را دارا بود. اطلاع از توانايي‌ها و استعدادهاي ذاتي در هنگام انتخاب رشته صنايع غذايي بسيار كمك كننده است. در مرحله اول دانشجو بايد به اين رشته علاقه داشته باشد چراكه در غير اين صورت نمي‌تواند چهارسال در آن تحصيل كرده و به فعاليت بپردازد.

هوش و ذكاوت از ديگر لازمه‌هاي موفقيت در اين رشته است براي اينكه شرايط بازار را متوجه شوند و متناسب با نياز و تقاضا فعاليت كنند. دانشجويان اين رشته بايد به درس رياضي علاقه‌مند بوده و در آن مهارت داشته باشند. تسلط به زبان انگليسي به دليل منابع انگليسي اين رشته از ديگر توامندي‌هاي مورد نياز براي موفقيت در صنايع غذايي است.

 

وظايف مهندس صنايع غذايي

مهندسان صنايع غذايي در كار وظايفي دارند كه اطلاع از آن‌ها به داوطلبان كمك مي‌كند تا در هنگام انتخاب رشته صنايع غذايي بهتر تصميم گيري كنند. برخي از وظايف مهندس صنايع غذايي به شرح زير مي‌باشد.

  • بررسي روش‌هاي نگهداري صحيح مواد غذايي
  • بررسي كيفيت و وضعيت سلامت مواد غذايي
  • انجام آزمايش‌هاي مورد نياز و توليد نمونه محصول
  • تهيه اطلاعات درست براي برچسب محصول
  • اصلاح مواد غذايي مثل توليد محصولات بدون چربي
  • يافتن روش‌هاي مختلف توليد مواد غذايي با زمان و هزينه كم
  • كنترل كيفيت مواد غذايي
  • بررسي مواد تشكيل دهنده جديد براي كشف تركيبات غذايي جديد
  • طراحي احداث كارخانه‌ها و واحدهاي توليد مواد غذايي
  • طراحي و نظارت بر فرآيندهاي توليد محصولات غذايي
  • طراحي ابزارآلات توليد مواد غذايي

بازار كار و آينده شغلي

يكي از مهم‌ترين فاكتورهاي تاثيرگذار بر انتخاب رشته صنايع غذايي اطلاع از بازاركار و آينده شغلي است. رشته مهندسي صنايع غذايي از بازاركار خوبي برخوردار است و فارغ التحصيلان مي‌توانند در موقعيت‌هاي شغلي متعدد و بسيار خوبي شروع به فعاليت كنند و درآمد خوبي نيز داشته باشند. از موقعيت‌هاي شغلي مي‌توان به مدير توليد كارخانه‌هاي توليد موادغذايي، مسئول آزمايشگاه، مدير واحد نگهداري غذايي، مسئول فرآوري و توليد موادغذايي و مسئول فني در كارخانه‌هاي صنايع غذايي اشاره كرد.

برخي از سازمان‌هايي كه مهندسان صنايع غذايي مي‌توانند در آن فعاليت كنند انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشور، سازمان بهزيستي كشور، انستيتو پاستور ايران، سازمان امور عشاير ايران، سازمان تأمين اجتماعي، شركت خدمات مهندسي جهاد سازندگي، سازمان بازرسي و نظارت بر توزيع كالا، مركز توسعه صادرات ايران، شركت سهامي شيلات ايران، وزارت جهاد سازندگي، شركت سهامي شير ايران، شركت خدمات حمايتي كشاورزي، سازمان غله كشور، مؤسسه مهندسي و زراعي، بهشتي و شهيد رجايي، شركت سهامي كشت و صنعت و… هستند.

 

ادامه تحصيل در صنايع غذايي

يكي از مواردي كه داوطلبان در هنگام انتخاب رشته صنايع غذايي مدنظر قرار مي‌دهند بحث ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر است. پس از مقطع كارشناسي متقاضيان مي‌توانند در آزمون كارشناسي ارشد شركت كرده و در صورت قبولي در گرايش‌هاي مختلف اين رشته همچون شيمي مواد غذايي، فناوري مواد غذايي، زيست فناوري مواد غذايي، صنايع غذايي و علوم مواد غذايي تحصيل نمايند.

 

قبولي در رشته صنايع غذايي بدون كنكور

داوطلباني كه در كنكور سراسري شركت نكرده‌اند و يا آن‌هايي كه موفق به كسب رتبه قابل قبول نشده‌اند، مي‌توانند شانس قبولي خود را براي قبولي در انتخاب رشته صنايع غذايي بدون كنكور نيز امتحان كنند. داوطلبان با سوابق تحصيلي خوب مي‌توانند در دانشگاه‌هاي ارائه دهنده صنايع غذايي قبول شوند. در صورتي كه قصد انتخاب رشته صنايع غذايي بدون كنكور را داريد، مي‌توانيد با متخصصان مركز مشاوره دانتل كو مشورت نماييد.

 

مشاوره انتخاب رشته مهندسي صنايع غذايي

انتخاب رشته تحصيلي در دانشگاه يكي از مهم‌ترين تصميمات در زندگي است چراكه مسير زندگي شغلي افراد را تعيين كرده و ميزان درآمد و رفاه آنان را تحت تاثير قرار مي‌دهد. با توجه به استرس زيادي كه داوطلبان كنكور متحمل مي‌شوند، طبيعي است كه در هنگام انتخاب رشته صنايع غذايي نتوانند به تمام جوانب توجه كنند. در اين شرايط بهترين راه اين است كه از افراد متخصص در زمينه تحصيلي كمك بگيريد. مشاوران مركز مشاوره تحصيلي تلفني دانتل كو در خدمت شما هستند تا در اين زمينه ياري‌تان كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه انتخاب رشته صنايع غذايي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 91005066-021 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

براي انتخاب رشته صنايع غذايي چه بايد كرد؟

براي انتخاب رشته صنايع غذايي بايد وارد سايت سنجش شده و فرم انتخاب رشته را تكميل نماييد. داوطلبان دانشگاه آزاد نيز بايد از طريق سايت سنجش و پذيرش دانشگاه آزاد اقدام نمايند.

بازار كار رشته مهندسي صنايع غذايي چطور است؟

اين رشته از بازار كار خوبي برخوردار است و فارغ التحصيلان مي‌توانند در موقعيت‌هاي شغلي متعددي شروع به فعاليت نمايند.

آيا در رشته مهندسي صنايع غذايي امكان ادامه تحصيل وجود دارد؟

بله پس از مقطع كارشناسي دانشجويان مي‌توانند در مقطع ارشد نيز ادامه تحصيل دهند.

منبع: معرفي و انتخاب رشته صنايع غذايي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/8  ] [ ۲۱ ] [ duntelco1 ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب